Een nieuwe stap vooruit

Dat 2020 een gek jaar is, daar zijn we het wel allemaal over eens. Dat 2020 niet alleen maar ellende brengt is iets waar de meesten van ons bewust naar moeten kijken. 2020 Lijkt voor iedereen en alles zoveel ellende te brengen, dat de positieve dingen totaal worden ondergesneeuwd.

Voor mij niet anders hoor. Tot 2 weken geleden. Ik zat heel rustig achter mn laptop en scrollde wat door de bergen mails die er elke dag binnenkomen. *Waarom meld je je dan ook niet af, muts*
Tussen al die reclame, bestelbevestigingen en zooi, stond een mail van Linkedin met een vacature van de Welkoop. ‘Klik’ Samantha was meteen in jubelstemming, want dat was me toch een leuke vacature!

En toen sloeg de twijfel toe. Want ik zit natuurlijk al 8 jaar thuis, doe al 8 jaar niks anders dan voor de meiden, het huis, de duifjes en Erik zorgen. En dan ineens weer gaan werken? Zou dat wel wat voor mij zijn?
Maarja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus besloot ik tóch te sollicteren en jongens, meisjes. Wat verliep dat fijn. Wat was dat een prettig gesprek. Een warm welkom, een warm bad! En op Vrijdag de 13e kreeg ik te horen dat ik werd uitgekozen! Ik!

En zo rond ik dus 2020 af met de wetenschap dat ik in 2021 weer aan de slag mag. Dat ik weer mag gaan werken in een winkel. Terug de winkelvloer op, terug naar het klantencontact. Dat doen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben. Hoe tof is dat?!

Is 2020 nu in 1 keer perfect? Nee, zeker niet. Maar 2020 heeft zo ineens een lichtpuntje erbij en elk lichtpuntje is er 1. Een lichtpuntje in de duisternis hebben we nodig.
Niemand weet wat de toekomst brengt, maar ik zie dit graag als een begin van iets nieuws. Iets moois en iets positiefs.